کشیدن دندان

خدمات مورد نظر خود را پیدا کنید.

درباره کشیدن دندان

کشیدن دندان چیست؟در گذشته برای رهایی از درد دندان یکی از ساده ترین راه ها کشیدن و حذف دندان بود و بسیاری نیز به دلیل هزینه های سنگین مربوط به ترمیم های ،موجود مجبور به از دست دادن دندان های دائمی خود شده و دچار عوارض ناشی از آن شدهاند اما امروزه تمام...
بیشتر بخوانید

کشیدن دندان چیست؟

در گذشته برای رهایی از درد دندان یکی از ساده ترین راه ها کشیدن و حذف دندان بود و بسیاری نیز به دلیل هزینه های سنگین مربوط به ترمیم های ،موجود مجبور به از دست دادن دندان های دائمی خود شده و دچار عوارض ناشی از آن شدهاند اما امروزه تمام تاکید و تلاش علم دندانپزشکی بر نگهداری و حفظ دندان ها است و آخرین راه حل درمان در صورت شکست درمان های موجود ،کشیدن دندان است.

اما گاهی پوسیدگی دندان و بیماری لثه ممکن است کار را به جایی بکشاند که دیگر نگهداری از دندان جایز نباشد. در چنین شرایطی دندانپزشک راه آخر یعنی کشیدن دندان را به نگهداشتن و ترمیم آن ترجیح میدهد. کشیدن دندان در واقع به خارج کردن دندان از استخوان فک و حفره لثه می گویند. کشیدن دندان معمولا توسط دندانپزشک عمومی، جراح دهان و دندان یا متخصص لثه انجام می شود. چیزی که در این مقاله می خوانید توضیحات کاملی درباره این فرآیند نسبتا رایج دندانپزشکی و پاسخ به تمام سوالات احتمالی است.

دلایل کشیدن دندان چیست؟

کشیدن دندان یکی از آخرین درمان های دندانپزشکی است و زمانی انجام می شود که نتوانیم دندان آسیب دیده را با درمان ریشه، ترمیم و سایر روش های دیگر احیا کنیم. ما تا زمانی که بتوانیم با این روش ها دندان را نجات دهیم به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد دندان کشیده شود زیرا هیچ چیزی حتی بهترین پروتزها نیز نمی توانند دقیقا مانند دندان طبیعی خودمان باشند. معمولا در شرایط زیر ضرورت پیدا میکند و راهی بجز انجام آن وجود ندارد:

  • بیماری های لثه ای که دندان را لق کرده و دچار آسیب کرده است.
  • عفونت شدید دندان که به هیچ عنوانی قابل ترمیم نیست. دندان اضافه ای که مانع از درآمدن دندان های دیگر شده است.
  • دندان شیری که به موقع نیفتاده و مانع از درآمدن دندان های دائمی شده است.
  • پوسیدگی دندان در حدی شدید باشد که کشیدن آن بهترین راه درمان باشد.
  • شلوغی به هم فشردگی و نامرتبی دندان ها
  • گاهی درمان ارتودنسی نیاز به کشیدن دندان دارد. وجود دندان نهفته مانند دندان عقل که ممکن است دردسر ساز باشد.

چطور خود را برای کشیدن دندان آماده کنیم؟

آمادگی قبل از درمان چیست؟

  • دندانپزشک در روز جراحی از بی حسی موضعی استفاده می کند.
  • دندانپزشک باید قبل از کشیدن بیمار پرونده پزشکی او را به دقت بررسی کرده و از بیمار می خواهد که داروهای مصرفی فعلی را به او اطلاع دهد.
  • در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون (ASA) و یا حساسیت های دارویی به پزشک اطلاع دهید.
  • گاهی به علت وجود عفونت دندانپزشک قبل از کشیدن دندان آنتی بیوتیک تجویز می کند.
  • برای کشیدن حتما قبل از آن عکس رادیوگرافی از دندان خود تهیه کرده تا پزشک بهترین راه را برای شما انتخاب کند.
  • باید حداقل یک روز قبل از جراحی در صورت مصرف دخانیات آن را ترک کرده چرا که مصرف دخانیات باعث خشک شده حفره دندان و بدون پوشش شدن استخوان آلوئولار می شود.

مراقبت های پس از خارج کردن دندان چیست؟

بعد از کشیدن دندان چه کنیم؟

بعد از اینکه دکتر، دندان شما را خارج کرد، تمام توصیه ها و دستور العمل های لازم را به شما توضیح خواهد داد. مثلاً به شما درباره نحوه بند آوردن خونریزی و کنترل درد در خانه نکاتی ارائه داده می شود. سایر توضیحات، نکات و توصیه هایی که ممکن است دندانپزشک به شما گوشزد کند عبارتند از:

مصرف داروها

معمولا ۱ یا ۲ قلم دارو برای بعد از کشیده شدن دندان تجویز می شود. این داروها یا برای کنترل درد هستند و یا آنتی بیوتیک هایی جهت کنترل و پیشیگری از عفونت. شما می بایست داروهای تجویز شده و گاه غیر نسخه ای خود را مطابق با دستور و نظر دندانپزشک مصرف کنید تا درد و عفونت بعد از در آوردن دندان کنترل شود.

فشار دادن گاز استریل در حفره دندان

بعد از کشیدن دندان یک گاز استریل خیس در حفره دندان بیرون کشیده شده قرار داده می شود. هدف از اینکار کمک به کاهش خونریزی و بند آمدن سریع آن است. شما باید تا چند ساعت این گاز را در حفره دندانی قرار داده و فشار دهید. چنانچه خونریزی بند نیامد باید بعد از چند ساعت گاز را تعویض کنید. دقت کنید که گاز نباید دارای پرز و ریشه باشد و حتما باید کمی مرطوب و خیس شود.

اعمال کمپرس یخ

به اغلب بیماران گفته می شود که دقیقاً بلافاصله بعد از کشیدن دندان یک کمپرس یخ روی طرفی از صورت که دندان در آن کشیده شده قرار دهند انجام این کار به مدت ۱۰ دقیقه میتواند خطر تورم و عفونت را کاهش دهد

کاهش فعالیت بدنی

افرادی که دندان خود را می کشند نباید طی ۲۴ ساعت اول بعد از عمل فعالیت زیادی داشته باشند. معمولاً بهتر است که ۱ روز زمان برای استراحت اختصاص داده شود و پس از آن آرام آرام تمام فعالیتهای روزانه از سر گرفته شود.

اجتناب از شستشوی دهان

هرچند که باید محیط دهان کاملا تمیز باشد اما بهتر است که طی ۲۴ ساعت اول از شستشوی شدید دهان با آب و یا حتی تف کردن آب دهان خودداری کنید. این کار می تواند منجر به کنده و جداشدن لخته خون کمک کند. اگر لخته خون جدا شود وضعیتی به نام حفره خشک ایجاد میشود که بسیار بسیار دردناک است.

تمیز کردن دهان با آب نمک

از ۲۴ ساعت بعد از کشیدن دندان ( با جراحی و بدون جراحی) می توانید دهان خود را با محلول آب نمک ولرم شستشو دهید. برای اینکار ۲ قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب ولرم حل کنید. به مدت ۱۰ دقیقه این محلول را به آرامی در داخل دهان خود بچرخانید.

سایر توصیه های مهم بعد از کشیدن دندان چیست؟

  • در ۲۴ ساعت اول برای نوشیدن آب و مایعات از نی استفاده نکنید. در عوض تنها از لیوان آب و مایعات بنوشید.
  • به هیچ وجه سیگار نکشید زیرا میتواند مانع بهبودی شود.
  • غذاهای نرم مانند ،سوپ ،پودینگ، ماست و خلاصه غذاهای آبکی و نرم بخورید. کم کم از چند روز بعد از کشیدن دندان مصرف غذاهای سخت را نیز میتوانید آغاز کنید.
  • برای مدت طولانی سر خود را رو به پالیین خم نکنید زیرا مجوب تشدید خونریزی می شود. همچنین به طور کامل دراز نکشید مسواک ،بزنید نخ دندان هم بکشید منتهی سمتی که دندان کشیده شده دارید چنین کاری انجام ندهید.
  • از باز و بسته کردن دهان و صحبت کردن و حتی تعویض گاز استریل زودتر از موعد خودداردی کنید.
  • ناحیه دندان کشیده شده را با زبان یا انگشت دستکاری نکنید.
  • آب دهان خود را به صورت معمولی فرو ببرید.
  • بعد از گذشت ۲۴ ساعت دندان ها و زبان خود را مسواک بزنید.
  • پس از ۲۴ الی ۴۸ ساعت از کمپرس گرم استفاده کنید زیرا گرما به دلیل افزایش گردش خون روند بهبود را سرعت می بخشد و ناراحتی و التهاب را کاهش میدهد.

گزینه های جایگزین برای دندان کشیده شده

به دنبال کشیدن دندان، چندین روش برای جبران از دست دادن دندان و بازگرداندن زیبایی به لبخند شما وجود دارد.

در اینجا این گزینه ها را به شما معرفی میکنیم

ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت ها، که از تیتانیوم ساخته شده و در فک قرار می گیرند، به عنوان ریشه های مصنوعی عمل کرده و با استخوان فک ادغام می شوند. پس از ادغام، تاجی متناسب با دندان های طبیعی بر روی آن نصب می شود. ایمپلنت دندان استحکام و ظاهر طبیعی دارند و به حفظ ساختار فک کمک می کنند اما نیاز به جراحی دارند و ممکن است چندین ماه طول بکشد تا فرآیند کامل شود.

بریج ها و دندانهای مصنوعی

بریج دندان، که شامل یک یا چند دندان مصنوعی هستند، به دندان های طبیعی یا ایمپلنت های مجاور متصل می شوند و ثابت هستند. دندان های مصنوعی می توانند به صورت متحرک باشند و به عنوان جایگزینی برای چندین دندان از دست رفته عمل کنند. این روش ها نسبت به ایمپلنت ها سریع تر هستند، اما ممکن است با گذشت زمان نیاز به تعمیر یا تنظیم مجدد داشته باشند.

فلیپر دندانی

فلیپرها که نوعی پروتز موقت هستند، برای پر کردن فضای خالی دندان های کشیده شده تا زمان نصب جایگزین دائمی مانند ایمپلنت یا بریج استفاده می شوند. این پروتزها که اغلب برای دندان های جلویی به کار می روند، از پایه اکریلیکی ساخته شده و با رنگ و شکل دندان های طبیعی شما مطابقت دارند و یک راه حل موقت و زیبا ارائه می دهند.

سوالات متداول
چگونه می توانم نوبت خودم را ثبت کنم ؟

برای ثبت نوبت در مطب دندانپزشکی دکتر مهری نوری، می‌توانید از طریق فرم آنلاین در وبسایت ما، تماس تلفنی یا ارسال ایمیل اقدام کنید. همچنین، می‌توانید به کلینیک مراجعه حضوری کنید. تیم ما آماده پاسخگویی و کمک به شماست.

خدمات مطب دندانپزشکی دکتر مهری نوری شامل درمان‌های زیبایی، ارتودنسی، و پروتزهای ثابت (روکش) و متحرک (دندان مصنوعی) است. همچنین، خدمات ترمیمی، درمان ریشه (عصب‌کشی)، بلیچینگ، جرم‌گیری، و کشیدن دندان و ریشه‌های باقی‌مانده را ارائه می‌دهیم.

خدمات مطب دندانپزشکی دکتر مهری نوری به صورت اقساطی قابل پرداخت نیست و هزینه‌ها به صورت نقدی دریافت می‌شود.

بله، امکان رزرو نوبت به صورت تلفنی وجود دارد. لطفاً با شماره [02144548851] و [02144533182]  تماس بگیرید تا نوبت خود را ثبت کنید.

بیمه‌ شدگان می‌توانند با دریافت فاکتور از مطب، هزینه‌های خود را از بیمه‌گر پیگیری کنند. لازم به ذکر است که خدمات بیمه به صورت آنلاین انجام نمی‌شود و فاکتور به صورت دستی به بیمار ارائه می‌گردد.

جستجوی خدمات